Bosbessen bevatten veel helende stoffen. De bosbes zorgt ervoor dat het bloedsuiker gehalte op peil blijft en verbeterd de bloedsomloop word op gang gehouden door de bloedvaten te verwijden. De blauwe bosbes bevat de stof arbutine die een antiseptisch effect heeft op de urine wegen en is heel effectief tegen blaasontsteking. Ook bevat de blauwe bosbes een stof die het gezichtsvermogen verbetert. Je kan ze rauw eten, maar ook jam ervan maken of andere gerechten. De bosbes kan in de tuin, maar is ook veel in het wild te vinden. Vooral in bossen. De plant word tot een meter hoog. Bladeren en vruchten. Als tinctuur: 2x daags 20 druppels. Verbeterd het gezichtsvermogen Stabiliseert het bloedsuikergehalte. Bloedsomloop bevorderend. Antiseptisch. Bestrijd blaasontsteking. Verbeterd het gezichtsvermogen. Je kan er jam van maken. Je kan de bosbes in een salade verwerken. Of in je dessert doen. Bosbes dessert: 4 eetl. bloem of maizena. 1 ei 250 ml melk 2 eetl. bruine suiker 250 g bosbessen Mix de bloem of maizena, het ei en de suiker. Voeg daarna de melk toe. Roer de bosbessen erdoor. Giet het in een ingevet bakblik. Bak het 30 min. in een middelmatig hete oven.
Standplaats Delen die je gebruiken kan Docering en werking Culinair gebruik Do It Yourself
Bosbes
Vaccinium Myrtillus