Knoflook is één van mijn favoriete specerijen. De Egyptenaren legden een eed af onder het aanroepen van de ui en de knoflook. De knoflook was een heilige plant. Ze gaven de knoflook aan hun slaven om ze fit en gezond te houden. Bij de Grieken werd knoflook in combinatie met wijn gebruikt bij slangenbeten. Bij inname zorgen de vluchtige oliën ervoor dat luchtweginfecties verholpen worden. En bij dagelijkse inname van knoflook kunnen luchtweg infecties zelfs voorkomen worden. De kans op hartkwalen en cholesterolafzetting kan verkleint worden. Het is aangetoond dat bij geregeld nuttigen van knoflook het slechte cholesterol (LDL) verlaagt en de goede (HDL) verhoogt. Ook de kleverigheid van de bloedplaatjes vermindert sterk waardoor de kans op bloedproppen verminderd. Knoflook is een zeer goed anti microbiëel en kan rechtstreeks op een infectie gedaan worden. Ook schimmelinfectie kun je op deze manier behandelen. Het kan ook het verouderingsproces vertragen. In combinatie met ui is knoflook goed bij neusverstoppingen. Word ongeveer 80cm hoog. Heeft witte bloemen, Is winterhard. Het vormt bollen waarin tenen zitten. Zonnig en in zware humusrijke voedingsrijke grond. Van oorsprong komt de knoflook uit Midden-Azië of India. Regelmatig water en voeding geven. Onkruid verwijderen e de teentjes niet te diep in de grond steen. Door middel van de teentjes in de grond te steken. Niet te diep. Dit kan in maart/april en augustus. Bollen uit de grond als de bladeren geel worden. En aan de lucht laten drogen. Bol. 2 à 3 capsules dagelijks bij de maaltijd. 1 of 2 eetlepels tinctuur per dag. Beschermt bij hartkwalen. Verlaagt cholesterol. Astma, bronchitis en longontsteking. Verlaagt de bloeddruk. Antimicrobiële werking. Dood schimmels. Zuivert borsftinfecties en luchtweginfecties. Beschermt tegen bloedstolsel. Neusverstopping. Knoflook kun je in veel gerechten verwerken. Het versterkt de smaak van voedsel. diallyl-disulfide, diallyl-trisulfide. inname. is versterkend. extreme crisissituatie. Kan de huid irriteren. De bekende knoflookgeur die je gaat krijgen.
Bloeitijd en wijze Standplaats Verzorging Vermeerdering Oogsten Delen die je gebruiken kan Docering en werking Culinair gebruik Etherische Oliën Samenstelling van de etherische olie Gebruik Emotioneel Bevorderd Verhelpt Bijwerkingen
Breng knoflookpasta niet met verband aan. Bij langdurige blootstelling kan het namelijk verbranding veroorzaken. Het eten van meer dan 5 teentjes per dag kan maagklachten veroorzaken.
Knoflook
Allium Satavum