Bij infusies/thee worden de tere delen van de plant (bladeren, bloemen en zaden) gebruikt, waarvan de medicinale werking vrijkomt in water. Een kruidenthee wordt ook wel infusie of tisane genoemd en is een traditionele . 6 dl kokend water 20 gram gedroogde of 30 gram verse kruiden. 5 gram (1 tot 2 theelepels) gedroogde of 7.5 gram (2 tot 3 theelepels) verse kruiden Gebruik voor uw thee 1 kruid of een combinatie van 2 of 3 verschillende kruiden (gelijke porties), die samen de bovengenoemde hoeveelheid vormen. Verwarm bij het zetten van een pot thee eerst de pot, doe dan de kruiden in de pot en giet het kokende water erop. Dek de pot af en laat de thee 10 minuten trekken. Giet de thee door een theezeefje in een kop en voeg eventueel honing toe om de thee te zoeten. Doe bij het maken van 1 kop thee de kruiden in een theezeefje en plaats dit boven de kop. Giet er vervolgens heet water op, dek het kopje af en laat de thee 10 minuten trekken. Voeg eventueel wat honing toe. Drink 2 of 3 maal daags een kop, afhankelijk van de voor u geldende dosering. methode om kruiden te bereiden.
Benodigdheden voor een theepot Benodigdheden voor een kop Werkwijze
Infusie/Thee
Vind Je Kruid